Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Koraszülött babáknak, korababa ruha (44-es méret)

2023. 07. 20. 20:54:46
Koraszülött babáknak, korababa ruha (44-es méret)
Az újszülött érkezése mindig izgalmas és felelősségteljes időszak a kismamák életében. Néha azonban előfordulhat, hogy a kisbaba váratlanul, korábban jön világra, és ilyenkor különleges gondoskodást és koraszülött babaruhákat igényel.

Az újszülött érkezése mindig izgalmas és felelősségteljes időszak a kismamák életében. Néha azonban előfordulhat, hogy a kisbaba váratlanul, korábban jön világra, és ilyenkor különleges gondoskodást és koraszülött babaruhákat igényel.

A koraszülött babaruha, és kora babaruhára fókuszálva bemutatunk néhány hasznos tanácsot ebben a cikkben, ahol kitérünk az újszülött ruházatára is, valamint megmutatunk egy gazdaságos megoldást a használt gyerekruha webáruházzal.

I. Kényelmes és Praktikus Koraszülött Babaruha

Az újszülött babák, akik a 37. terhességi hét előtt születnek sajnos alacsony testsúllyal születnek meg,
Ilyenkor még nagyon gyorsan gyarapodik a súlyuk. Igaz ez egészen 3 éves korig, amikor szinte hetente-2 hetente kinövik a már megvásárolt ruhákat, és új ruhatárat kell nekik vásárolni. ( Ezért is vagyunk mi, hogy ebben segítsünk )
Az alábbiakban néhány fontos szempontot találsz a kényelmes és praktikus koraszülött babaruhával kapcsolatban:

 1. Puha és Természetes Anyagok: A koraszülött babaruhák készüljenek puha és természetes anyagból, mint például 100%-os pamut, hogy ne irritálják a baba érzékeny bőrét.

 2. Szabad Mozgás: A ruhadarabok engedjék a baba szabad mozgását és ne szorítsák a kicsit.

 3. Alkalmas Egészségügyi Igényekre: Fontos, hogy a ruhák könnyen hozzáférhetők legyenek a monitorozáshoz és az esetleges orvosi vizsgálatokhoz.

 4. Átlapolós Bodyk: Az átlapolós bodyk praktikusak és könnyen felvehetők a babára anélkül, hogy át kellene húzni rajta.

II. Gyerekruha Méretezés: Figyelj a Kulcsfontoságú Számokra

A gyerekruhák méretezése elsőre kicsit bonyolultnak tűnhez, de ne aggódj, segítünk! :)
A megfelelő méret kiválasztása fontos a baba kényelme és a jóléte miatt.
A Magyar, Német, Angolszász, Francia és Amerikai méretezési rendszert érdemes megemlíteni. 

 • Magyar Méretezés: A magyar méretezés a német méretezéshez hasonlóan a testmagasságot veszi alapul és hatosával növekszik.
  A 44-es méret a koraszülötteknek megfelelő, míg az 56-os az újszülötteknek ajánlott.

 • Angolszász Méretezés: Az angol méretezés az életkort és súlyt jelöli, tól-ig jelzéssel. Például az "1T" az 1 éves korú babáknak felel meg.

 • Amerikai Méretezés: Az amerikai méretezés a gyermek életkorát veszi figyelembe, hónapokban nézve.: Newborn (0-3 hónap), Infant (3-12 hónap) és Toddler (1-4 éves). Az "12 MOS" pl. 12 hónapos korú babáknak való.

 • Francia Méretezés: A francia méretezés a testmagasságot és az életkort veszi figyelembe, pl. "6M" a 6 hónapos korúaknak.

III. Használt Gyerekruha Webáruház: Gazdaságos és Fenntartható Megoldás

Az újszülött ruhatárának beszerzése időnként kihívást jelenthet, különösen akkor, ha koraszülött méretre van szükség.
A használt gyerekruha webáruházunk remek megoldást kínál, ahol minőségi koraszülött babaruhákat találhatsz kedvezőbb áron. Az Icipici.hu előnyei:

 • Minőség és márka, de megfizethető áron: A nálunk vásárolható gyerekruhákat több  4 minőség szerint töltjük. Ez azért fontos, hogy biztos azt vedd meg, amit kinéztél. Az újszerű ruháink a boltból vásárolt ruhákkal egyeznek meg, viszont a bolti árnál -80%-al olcsóbban vásárolhatod meg.

 • Fenntarthatóság: Ha használt ruhákat vásárolsz, azzal kicsit zöldebbé is vállsz, mivel segíted a környezeted!

 • Óriási választék: A használt gyerekruha webáruházban széles választékban találhatók meg a különböző méretek és márkák ruhadarabjai.

 • Megbízható márkák: Számos megbízható világmárkával találkozhatsz nálunk. Ilyenek pl.: GAP, Next, George, TU stb.

 • Megbízhatóség: Az összes Icipici.hu csapattag szülő, és csak olyan ruhát töltünk fel, amit még mi is ráadnánk gyermekünkre! 
  Ezt a precizitást követve értük el az évek során, hogy 0 darab negatív véleményt kaptunk, ellenben több száz darab ajánlást!

IV. Kedvezmények és Támogatások

Koraszülött baba esetén érdemes tájékozódni az állami kedvezményekről és támogatásokról, amelyek segíthetnek a picibaba ruhatárának beszerzésében.
Mivel mi úgy tudjuk, hogy támogatás is jár, ha koraszülött lesz gyermeked!

Tömören összefoglalva (ha nem volt kedved elolvasni)

Az újszülött, koraszülött csecsemő kényelme nagyon fontos. Ebben tudunk neked segíteni. Fontos, hogy megfelelő méretű ruhát válassz (de emiatt is mérjük a ruhákat egyesével) illetve puha, pamut anyagú babaruhát válassz. A használt gyerekruha webáruházunk kiváló lehetőséget nyújt a gazdaságos és fenntartható választásra.
Mivel a koraszülött, de az újszülött baba is nagyon gyorsan nő, egyszerűen nincs értelme annak, hogy hetente több ezer forintot dobj ki az ablakon új ruhákra.
Javasoljuk, hogy koraszülött, újszülött kisbaba esetén, inkább használt ruhákkal töltsd tele a szekrényt, mivel ezek ugyan olyan minőségűek, sőt, sok esetben egy használt márkás ruha (pl Next) sokkal mosás állóbb, mint egy új, de olcsó gyerekruha. 
Fedezd fel kínálatunkat a angol használt gyerekruha webáruházunkban, ahol minőségi és megfizethető koraszülött babaruhákat találsz!

Az oldal tetejére